Floristický workshop v keramické dílně
...sobotní kurz se zkušenou hobby floristkou...
Dovolte si se s námi zastavit, uvolnit se z chaosu hektických dnů, tvořit si v hravosti a vyrobit něco krásného pro radost a lehkost bytí.
Umění tvořit vlastní dekorace má kromě terapeutického účinku také příznivý vliv na pohodu domova. Věnce i aranžmá s otiskem osobní tvorby působí jako estetické zářiče do prostoru a přinášejí radost z krásy.



Co vás čeká?
hluboká relaxace při tvoření krásy
kontakt s vůněmi, tvary, barvami a oblažení smyslů
můžete zvolit věrohodné trvanlivé materiály a keramické i skleněné komponenty pro oblíbené dlouho udržitelné dekorace, které jen tak neoprší
odnesete si krásný věnec a originální aranžmá v keramické nádobě
poznáte efektivní postupy při floristické tvorbě
A co dalšího?
dozvíte se zajímavosti o přírodninách, jak správně sbírat a ošetřovat sušinu do základů dekorací, jak na vazbu svěžího věnce z živých rostlin, jak vyrábět z buksusu, o výhodách sušených, textilních či konzervovaných květů, pravdu o lesním a stabilizovaném mechu, jak si vypěstovat mechová zákoutí s podmáslím a mnoho dalšího
ujasníte si způsoby umístění a uskladnění dekorací podle typu
povíme si více o symbolice věnců a japonském umění ikebany
dostanete tipy na sehnání pomůcek
potřebné nářadí a materiály jsou v dílně k dispozici včetně možnosti přikoupení


Co si vzít s sebou?
Do tvůrčí dílny noste pohodlné oblečení a obuv, přezůvky nejsou nutné.
Prostor je v zimě vytápěný, v létě příjemně chladivý s možností tvořit na terase a poslouchat zvuky zahrady. K dispozici jsou dvě WC a sprcha. Také kuchyň s nápoji.
Pro celodenní semináře nabízí studio domácí obědy z poctivých surovin, dezerty a nápoje. Jídla pro semináře a kurzy jsou vegetariánská nikoli však bezlepková či bez jiných alergenů, v případě diety si proto účastník musí zajistit vlastní pokrmy, které lze na místě ohřát.
Vaříme a pečeme zdravě, chutně, bez chemie a především ze zásady bez hmyzích proteinů!! Pro stolování o přestávce je určen čistý prostor mimo keramickou dílnu.
Při kratších odpoledních kurzech je dobré mít svačinu, na místě ale tradičně bývá domácí koláč a vynikající káva z nedaleké rodinné pražírny.

